خانه / آشپزی / طرز تهیه یخنی گوشت لذیذ و خوش طعم

طرز تهیه یخنی گوشت لذیذ و خوش طعم

خورش یخنی از انواع خورش های محلی شهرستان درگز است که اغلب برای مراسم و اعیاد مختلف پخته می شود و شما می توانید این خورش لذیذ را به راحتی در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در طرز تهیه یخنی از گوشت سردست یا ران گوسفند و کره و پیاز بزرگ و زردچوبه و نمک استفاده می شود.

گیلاخه، سیر قلیه گیلانی، خورش غوره مسما، یخنی درگزی از انواع خورش های خوش طعم و محلی هستند و شما می توانید با پخت این خورش ها در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید.

طرز تهیه یخنی

مواد لازم

  • روغن حیوانی یا کره : به میزان لازم
  • گوشت سردست یا ران گوسفند : ۸۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ : دو عدد
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم

طرز تهیه یخنی در منزل

برای پخت خورش یخنی ابتدا گوشت سردست یا ران گوسفند را به صورت کمی بزرگ تر از گوشت خورش قیمه خرد کنید سپس برش های گوشت را بشویید و به آن ها مقداری نمک بزنید.

پیازها را به صورت خلالی خرد نمایید و آن ها را درون ظرفی مناسب به همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند توجه داشته باشید که بهتر است پیازها کمی بیشتر طلایی شوند ولی نباید بسوزند.

در مرحله بعدی طرز تهیه یخنی ۱/۴ پیمانه آب درون پیاز داغ ها بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت کم شعله گاز آب خورش خشک شود و به خوبی جذب پیاز داغ شود. ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها بیفزایید و سه لیوان آب گرم نیز به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برش های گوشت را به خورش اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا آب خورش کم شود و گوشت نیز به خوبی پخته شود.

یخنی

اگر آب خورش کم شد ولی گوشت ها هنوز نپخته بودند می توانید دو لیوان دیگر آب به خورش یخنی اضافه کنید تا به صورت کامل بپزد و جا بیفتد.

در انتهای پخت مقداری نمک و کره یا روغن حیوانی آب کرده روی خورش یخنی بریزید و این خورش خوشمزه را به همراه برنج و نوشیدنی دلخواه تان میل کنید.

یخنی درگزی خوش طعم

نکات طلایی برای پخت بهتر یخنی

  1. یکی از مهم ترین مراحل طرز تهیه یخنی کاراملی شدن پیازها می باشد.
  2. برای پخت این خورش به صورت سنتی از زردچوبه و نمک استفاده می شود ولی شما می توانید با توجه به ذائقه تان از دارچین یا فلفل نیز برای طعم بهتر یخنی استفاده کنید.
  3. پیاز ها برای پخت خورش یخنی نباید به صورت خیلی ریز یا خیلی درشت خرد شوند.
  4. بهتر است از گوشت چربی دار برای پخت یخنی استفاده کنید.
  5. اگر گوشتی که برای پخت خورش یخنی استفاده می کنید چربی نداشت می توانید ۵۰ گرم دنبه گوسفند را به همراه پیازها تفت دهید و اجازه دهید تا دنبه با یخنی پخته شود سپس آن را از قابلمه خارج کنید.

دستور پخت یخنی

در این مطلب با طرز تهیه یخنی آشنا شدید که امیدواریم از پخت این خورش محلی نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.

The post طرز تهیه یخنی گوشت لذیذ و خوش طعم appeared first on آرگا.

همچنین ببینید

طرز تهیه دلمه قالبی با استفاده از برگ مو

طرز تهیه دلمه قالبی بسیار ساده است فقط باید طبق مراحل گفته شده پیش بروید تا یک دلمه بسیار خوشمزه و خوش طعم تهیه کنید.

The post طرز تهیه دلمه قالبی با استفاده از برگ مو appeared first on آرگا.